Find User here you can look for a user

Unemployment+Buildings Not Working - Page 8

4y
#71
PS. I have just done a fire drill again for science purposes and that did indeed recreate the issue of all of my production buildings that require population to operate getting in a stuck state where they display that every job has been filled but nobody is actually on duty. Opening the workers section tends to make the building realize that there are actually people on duty and makes it produce like normal again. Further testing shows buildings seem to have issues registering when people "clock in" don't know if this has to do with me having render colonists turned on but i will try turning that off and see if that changes anything. i'll get back to you with test results later
4y
#72
Turning off render colonists does not have any effect at all. but in order to try to figure out if the fire drill has anything to do with the issue i figured i'd try to start a new colony for testing purposes just to see how long it would be until i'd see the issue if at all. To my surprise i saw it happen already within under half an hour my small vehicle factory showed 0/1/1 and when i checked the workers it showed that there was in fact someone on duty. A few minutes later i saw the same happen to one of my greenhouses and then later again on a gold mint. (screenshot below) So it would appear that this has nothing to do with the amount of buildings/population nor with the fire drill. (fire drill just seems to highlight the issue rather than cause it) This new colony is also a local game rather than online so it's not a sync issue either.


Ps. Sorry for spamming not really sure what info is or isn't relevant so figured i'd give as much as i can.
4y
#73
hmm, though i see that you dont have lot of colonists, but the colonists get processed in batches. so when you do a fire drill, they all get kicked out but joining is done back in batches, hence can take a lot of time. i as well have a huge colony and do the fire drills frequently, but most of the time, in few hours, everything gets back to normal, with all colonists processed, and working. i believe, when you click on workers of the building, that batch gets forced to update itself and hence you see that first time there are no workers but second time, you see that its full. these are just from my general observations. see if waiting for few hours resets everything
Archmage Of Nations Of Oz[NOZ]
Invincible
Join The NOZ discord server today!!
https://discord.gg/aFUB4NU
4y
#74
the one and only way to get the buildings to have works working correctly is open workers .
nothing else effect it .
If ( and on the rare occasions the game is correctly having workers working you get a major jump in production .
this bug has been in for a wile my guess is bast just cant find it .
the game still works at about 1/3 of what it would be if it worked they way it was programmed to .

I can say using the open the buildings workers to get them working done with all will make a jump of tripling production .
going by the way the game works take a investment bank at all times there should be minim of 180 some on the job assuming 1/3 sleeping and 1/3 playing .
back in the day you could get them ALL on one shift by putting extreme work on for a few mints i sure miss that .
this is a older bug been around for many versions .
anyway just add it in to your production plans it just means instead of a 100 of a building you need 133 to offset the ones who should be showing working
4y
#75
got the same problem out of nowhere a lot of the people stopt working even though I saw it within about 5-15 min after it started i now only have 3/5 of my population and most of the time the buildings for water and food only have 0-3 workers never saw them having 4-5 (using hydroponics plant and atmosphere condencer) i have enough atmosphere to suport the water and have a lot of water extractors but they arn´t able to do it without the atmosphere condencers activly working the median and average savings went from 100 to 60. fire drill only worsens it even though i made more homes near the plantations and moved the water extractors to the residential complexes.

I deactivated all banks so a whole district is inactive but it doesn´t help.

Please fix this
blue water, red food, black housing (mainly residental complexes and some small housings everywhere)


My Colony





Welcome
Ape Apps, LLC is an independent software development company founded in 2010 by Brandon Stecklein. Over the years, Ape Apps has published over 400 apps and games across various platforms. You can get in touch with Brandon on Twitter or by leaving a post on his wall @bastecklein
App of the Day