My Colony v0.97.0
Premium purchased.
Platform: iPhone 7 Plus - OS 12.4.1
Render Colonists: OFF
Low Res Mode: ON
Multithreaded Pathfinding: Have tried on and off. No difference.
There are a few other syncing and saving options I've toggled on and off, but with no change in the issue described below.

Since I've had limited internet access this summer, I've been building offline regional colonies. I'm doing this post with information from memory as trying to get into the two bigger regions I've developed has become a nightmare, as described below.

Colony: Regional, with 8 regional cities (the other regional colony I think has 9). Approximately 52,000 colonists. The last time I was in the colony I tried to find a listing of how many buildings were across all the cities, but I could not find the statistics for such things.

The issue is getting INTO the colony.

When I start the game and choose this particular regional colony, it takes a long time for the region to load. When I say a long time, I mean 2 1/2 hours or more. It will remain in the loading and syncing data screens spinning and spinning.

If I go outside the app to answer a phone call, text, or check another app, then the app will crash and I have to start all over again. So, to start my region I have resorted to setting it to start loading before I go to bed, and if I'm lucky, it will have loaded by the time I wake up.

But then comes another issue:
Region finally loads and I'm in the regional overview. The moment I go into one of the regional cities there will be another app crash. If I'm lucky, the regional city will try to load, error out, and I will be thrown back to the regional overview. If I'm unlucky then the app crashes and I have to start the entire process all over again.

Once I get into a regional city I do not experience any game lag. I can then hop between regional cities just fine once I get past the loading cycles described above.

I can then play, build and increase populations just fine, until...

...once I get into the game and play, if I'm outside the game for around an hour the game reloads and then I'm into the loading cycle above, trying to get back into the region. When I'm at work it's impossible to log into the iPhone and go into the game to make sure it stays active and doesn't shut down at least once an hour (yes, I know this is a function of the iPhone to save resources, but just describes what a time-suck it is just to keep the game GOING even once I'm finally into a region).

Trying to get into a region and STAY in the region is a huge issue that has made me not play now in a month. I just don't have the time. Not to mention I don't want, need, or like the frustration.

The one good thing is that you seem to have fixed the regional city corruption problem I had before. So, none of these crashes have corrupted any cities or regions.

This issue has persisted for about 4 months (at least, that's how long I've had big region colonies). If I remember correctly, the huge loading time issue starts becoming a big problem once over around 4-5 regional cities. I do not recall if it related to population size on the two regional colonies. I'll try to keep that mind as I work on new colonies to see where the loading slowdown occurs.

I'm about to start a new colony (I'm thinking a medium regular colony and not a region. Although I LOVE regions because I can organize classifications of resources and buildings) because I enjoy the game, but it would really be nice to continue development on the region I've spent so much time developing.